Dcreative introduceert kerkwebsite!

In ontwikkeling sinds 12 juni 2018, nu voor het eerst beschikbaar; kerkwebsite! Zonder kosten vooraf een écht complete website voor kerken.

Sep 3, 2021 17:00 Gepubliceerd op

Het doel van kerkwebsite is om professionele websites beschikbaar te maken voor kerken. Zonder kosten vooraf is er metéén een website beschikbaar met alle functionaliteiten die kerken nodig hebben. Sinds juni 2018 is kerkwebsite in ontwikkeling, waardoor er nu een degelijk en compleet product beschikbaar is voor kerken.

Zeer compleet, één maandelijkse prijs

Door met een uniek abonnementsmodel te werken is een érg complete set met functionaliteiten meteen beschikbaar. Kerken hoeven zich geen zorgen te maken over (beveiligings) updates, doorontwikkeling of het ondersteunen van nieuwe apparaten.

kerkwebsite mockup

Via een intuïtieve beheeromgeving is het gemakkelijk om pagina's, activiteiten en nieuwsberichten aan te maken. In een besloten ledendeel kunnen informatie en downloads voor leden beschikbaar gemaakt worden. Door groepen te creëeren voor kringen en commissies is het gemakkelijk om email forwarders te realiseren die in het ledendeel gevonden kunnen worden en door leden gebruikt. Leden passen in het besloten ledendeel gemakkelijk hun eigen profiel aan en raadplegen een ledenlijst en andere relevante informatie.

Flexibel waar nodig

De websites zijn flexibel aan te passen door het gebruik van templates. Daarnaast kunnen de websites volledig op maat voorzien worden van kleuren, lettertypen, logo's en afbeeldingen zodat de uitstraling bij het unieke van de kerk pas. Achter de schermen werken alle kerken met dezelfde prettige beheeromgeving. Er is een prettig geschreven documentatie beschikbaar waar alle functionaliteiten in worden toegelicht.

Functionaliteit is te configureren per kerkwebsite. Kunnen leden een eigen account aanmaken of moet dit via de secretaris? Is er een volledig online profiel met ledenlijst of is er een beperkter besloten deel? Tonen we foto's op de homepagina of niet? Dit kan eenvoudig aangepast worden.

De volledige kerkwebsite, inclusief onderhoud, doorontwikkeling, hosting, domeinnaam en beveiliging is beschikbaar voor één maandelijks tarief. Nieuwe ontwikkelingen aan kerkwebsite komen voor alle aangesloten kerken automatisch beschikbaar.

Zeer zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens

Geen moeite word gespaard om kerkwebsite op een verantwoorde manier mogelijk te maken. Kerkwebsite gaat zeer zorgvuldig om met persoonsgegevens.

Kerkwebsite gebruikt dedicated hosting, automatische tests, geautomatiseerde releases en zeer zorgvuldige ontwikkeling op basis van grondig versiebeheer. Er word ook geen gebruik gemaakt van systemen zoals wordpress die vaak updates nodig hebben en zonder updates grote beveiligingsrisico's kennen. Deze zaken zijn normaal zeer prijzig maar door het unieke abonnementsmodel van kerkwebsite zelfs voor kleine kerken betaalbaar.

Kerken werken met zeer gevoelige persoonsgegevens. Daar gaat kerkwebsite zorgvuldig mee om.

In de privacy verklaring wordt helder omschreven wat er met persoonsgegevens gebeurd. De wettelijke verplichte verwerkersovereenkomst persoonsgegevens is onderdeel van de algemene voorwaarden, publiek zichtbaar en transparant. In de documentatie staat omschreven wat je moet doen bij het vermoeden van een beveiligingsprobleem.

Die transparantie is kenmerkend voor kerkwebsite en mij als ontwikkelaar. Tussen de nieuwsartikelen plaats ik ook regelmatig een "overzicht van updates" (voorbeeld). Deze zijn soms wat technisch of saai, maar wel compleet. Ook als ik een keer moet uitleggen dat een wel heel domme fout opgelost is.

De komende weken zal ik in een paar artikelen nog verder uitleggen waar kerken rekening mee moeten houden als ze gegevens van leden beheren. Tip van de sluier: het is niet moeilijk, maar je moet zorgvuldig wat zaken regelen.

Omdat ik van kerken houd

Ik heb kerkwebsite ontwikkeld omdat ik van kerken houd en hen wil helpen om met minder moeite meer uit hun website te halen. De 12 jaar ervaring die ik heb, ook met grote systemen met veel gevoelige persoonsgegevens, heb ik gebruikt om van kerkwebsite iets degelijks te maken.

Ik houd erg van kerken, zelf ben ik ook kerkelijk. Of het nu gaat om een stuk bezinning in het leven, omzien naar elkaar, of de vele vrijwilligers op allerlei plaatsen die vaak een kerkelijke achtergond hebben, kerken hebben echt iets te bieden.

Wat me opvalt is dat kerken veel moeite hebben met hun online aanwezigheid. Ze laten vaak een website ontwikkelen door vrijwilligers, of hebben veel moeite met de grote investering die een professionele website vraagt. Wel hebben kerken érg vergelijkbare eisen aan een website.

Dat is waarom ik kerkwebsite gemaakt heb. Voor een voordelig maandelijks tarief, en zonder investering vooraf, hebben kerken toegang tot een écht goede website. Daar ben ik enthousiast over.

Dinand Mentink - Ontwikkelaar kerkwebsite

Geïntereseerd? Dat hoop ik. Ik ben zelf erg trots op het product dat kerkwebsite nu is en ik verwacht de komende maanden nog veel meer functionaliteiten toe te voegen. Op www.kerkwebsite.nl lees je alles.

kerkwebsite banner

Terug