Agenda

Toon een agenda met aankomende activiteiten met functionaliteit voor opgeven.

Calendar

De Agenda bestaat uit verschillende Activiteiten. Het is mogelijk om activiteiten aan te maken, te wijzigen en te verwijderen in de beheeromgeving.

Activeiten worden weergegeven met de eerstvolgende activiteit eerst. De agenda toont activiteiten tot en met de dag waarop ze plaatsvinden. Dus de dag ná een activiteit wordt deze niet meer getoond.

Een activiteit bestaat uit de volgende velden.

Naam Verplicht Omschrijving
Titel Ja De titel van het agenda item, wordt groot bovenaan weergegeven.
Wanneer Ja De datum en tijd waarop de activiteit plaatsvind.
Locatie Ja Waar de activiteit plaatsvind
Afbeelding Nee Een bijpassende afbeelding voor de activiteit
Inhoud Nee De omschrijving van de activiteit. Hier kan markdown gebruikt worden.
Blokken Nee Hier kunnen Flexibele Blokken gebruikt worden.
Privé nvt Maak Privé, alleen ingelogde leden kunnen deze activiteit zien.
Zichtbaar nvt Maak zichtbaar, wanneer een item niet zichtbaar is kunnen alleen beheerders deze zien.

Het is ook mogelijk om Activiteiten te importeren. Klik hiervoor op de knop Importeren. Upload een excel bestand en geef aan welke velden in welke kolom staan. Het excel bestand moet wel de juiste kolommen bevatten om de Activiteiten aan te kunnen maken. Gebruik hiervoor het events.xlsx voorbeeldbestand.

Tip. Probeer activiteiten te bekijken door de ogen van iemand die jullie nog niet kent. Voor mensen die goed bekend zijn is een omschrijving misschien niet nodig, maar voor geïnteresseerden is het fijn om te weten wáár de activiteit is en wat ze kunnen verwachten!

signup

Opgavesysteem

De Agenda is gekoppeld aan een opgavesysteem. Je kunt dit opgavesysteem gebruiken maar dit is niet verplicht. Het opgavesysteem kan gebruikt worden door ingelogde leden, maar ook gasten kunnen zich opgeven voor activiteiten.

Om voor een Activiteit gebruik te maken van het opgavesysteem zet het vinkje "Opgaven" aan. Er zijn ook nog enkele andere instellingen.

Naam Uitleg
Opgaven Zet het opgavesysteem aan voor deze Activiteit
Openbare opgaven Ingelogde leden kunnen zich altijd opgeven voor activiteiten. Wanneer Openbare opgaven geselecteerd is kunnen ook gasten zich opgeven
Opgavedeadline Na dit moment is het niet mogelijk voor mensen om zich op te geven. Standaard is dit hetzelfde tijdstip als de activiteit zélf
Plaatsen Hoeveel opgaven kunnen er maximaal gedaan worden? Gebruik 0 voor "geen limiet"

Wanneer je het opgavesysteem aangezet hebt zal er een opgaveformulier getoond worden bij de activiteit. In de beheeromgeving kun je de opgaven zien.