Markdown Tekstopmaak

Gebruik de Markdown-editor om tekst van opmaak te voorzien.

markdown

Op verschillende plekken in de Kerkwebsite beheeromgeving kunnen teksten voorzien worden van opmaak. Hiervoor word gebruik gemaakt van Markdown. Met Markdown is het mogelijk om tekst van opmaak te voorzien door gebruik te maken van speciale opmaaknoteringen.

Zo kan er bijvoorbeeld **dikgedrukt** gebruikt worden om een tekst dikgedrukt te maken. Of er kan *cursief* gebruikt worden om een tekst cursief te maken. Maar er is nog veel meer mogelijk.

Wanneer er gebruik gemaakt kan worden van Markdown word de Markdown-editor weergegeven. De Markdown-editor maakt het gemakkelijk opmaak toe te passen door de werkbalk met sneltoetsen.

undraw_image_viewer_re_7ejc

Afbeeldingen invoegen

Het invoegen van afbeeldingen kan op verschillende manieren. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de Kerkwebsite Flexibele Blokken. Voeg een blok in, selecteer Afbeelding en upload gemakkelijk een afbeelding. De afbeelding kan links, rechts of boven de tekst geplaatst worden. Door meerdere blokken, met of zonder afbeeldingen na elkaar te gebruiken kunnen de afbeeldingen tussen de tekst geplaatst worden.

Het is ook mogelijk om een afbeelding toe te voegen in Markdown tekst. Hiervoor maak je gebruik van de Kerkwebsite Markdown upload. Sleep een afbeelding van je computer in de Markdown editor en laat los. De afbeelding wordt automatisch geüpload en de juiste Markdown notering ingevoegd.

De Markdown notering voor het plaatsen van een afbeelding is: ![Titel van afbeelding voor screenreaders](https://www.example.nl/map/afbeelding.jpg)

Voorbeeld

Markdown is heel eenvoudig, kijk maar. Met dit markdown voorbeeld krijg je het volgende resultaat.

Gebruik **Markdown** om tekst te voorzien van *opmaak*. 
Het is mogelijk om tekst **dikgedrukt te maken** of juist *cursief*. 
Probeer het maar, het is gemakkelijk.

1. Er kunnen ook lijstjes gemaakt worden.
2. Zoals bijvoorbeeld deze genummerde lijst.

## Subtitel
Gebruik subtitels om inhoud in te delen in kopjes. Het is ook mogelijk om [links](https://www.elementon.nl) op te nemen.

- Of maak lijstjes
- Zoals bijvoorbeeld deze met ongenummerde weergave.

Gebruik Markdown om tekst te voorzien van opmaak. Het is mogelijk om tekst dikgedrukt te maken of juist cursief. Probeer het maar, het is gemakkelijk.

  1. Er kunnen ook lijstjes gemaakt worden.
  2. Zoals bijvoorbeeld deze genummerde lijst.

Subtitel

Gebruik subtitels om inhoud in te delen in kopjes. Het is ook mogelijk om links op te nemen.

  • Of maak lijstjes
  • Zoals bijvoorbeeld deze met ongenummerde weergave.