Spamfilter voor formulieren en Hosting migratie

Overzicht van afgelopen 4 weken. ๐ŸŽ‰ 2 Nieuwe functionaliteiten, ๐Ÿ› ๏ธ 9 Verbeteringen en ๐Ÿ› 3 Bugs verholpen.

Jan 21, 2022 17:00

Iedere paar weken vind je hier een overzicht van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen aan Kerkwebsite. Deze Kerkwebsite updates zijn soms wat technisch en soms wat saai, maar ze zijn altijd compleet. Ook als er hele stomme fouten zijn opgelost vind je dat terug in onderstaande overzicht.

๐ŸŽ‰ Nieuwe functionaliteiten

Spamfilter voor formulieren

Van verschillende gebruikers kwamen er klachten dat er veel zgn contactformulierspam ontvangen werd. Dit soort contactformulierspam zijn automatische scripts (bots) die contactformulieren invullen om zo spam te versturen.

Om deze spam tegen te gaan werd er al gebruik gemaakt van een recaptcha beveiliging. Om nog meer spam tegen te houden is er een extra spamfilter toegevoegd aan deze uitgaande email op basis van inhoud.

Te zien aan de maillogs wordt er nu veel minder contactformulierspam verzonden. Hoewel er natuurlijk altijd iets door een spamfilter heen zal blijven glippen.

Migratie naar d2host

Kerkwebsite maakt gebruik van de Elementon hosting. Elementon heeft een nieuwe hosting infrastructuur geรฏntroduceerd en Kerkwebsite maakt daar ook gebruik van.

De grote voordelen van deze nieuwe hosting zijn:

Er zijn geen kosten verbonden aan de nieuwe hosting voor Kerkwebsite, je hoeft hier ook niets voor te doen, je website is al overgezet. De nieuwe hosting is onderdeel van het continu ontwikkelen van Kerkwebsite.

๐Ÿ› ๏ธ Verbeteringen

๐Ÿ› Bugs verholpen

Terug