Betere spambeveiliging en registratiesleutels voor ledendeel

Overzicht van afgelopen weken. πŸŽ‰ 2 Nieuwe functionaliteiten, πŸ› οΈ 5 Verbeteringen en πŸ› 1 Bugs verholpen.

Jul 28, 2022 21:00

Iedere paar weken vind je hier een overzicht van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen aan kerkwebsite. Deze kerkwebsite updates zijn soms wat technisch en soms wat saai, maar ze zijn altijd compleet. Ook als er hele stomme fouten zijn opgelost vind je dat terug in onderstaande overzicht.

πŸŽ‰ Nieuwe functionaliteiten

Betere spambeveiliging.

Er is afgelopen periode een meerlaagse spambeveiliging geΓ―ntroduceerd voor kerkwebsite formulieren. De spambeveiliging bestaat uit recaptcha, een honeypot, extreem-snel-submissie controle en een contentfilter. Er zal nog steeds af-en-toe een spambericht doorheenkomen, maar tot dusver is het aantal spam mails dat via kerkwebsite formulieren verstuurd word een heel stuk lager.

Registratiesleutels

Het is mogelijke om een registratiesleutel toe te voegen aan je kerkwebsite. Dit werkt alleen icm het ledensysteem. Door een registratiesleutel te gebruiken kunnen personen zich zelfstandig aanmelden als actieve gebruiker zonder tussenkomst van een beheerder.

Voorbeeld: op de nieuwe-leden-folder staat een registratiesleutel, hierdoor kunnen nieuwe leden zich aanmelden zonder tussenkomst van een beheerder maar blijft het ledendeel gesloten voor mensen die er niets te zoeken hebben.

πŸ› οΈ Verbeteringen

De afgelopen tijd werd vooral technisch achter de schermen ontwikkeld om de onderhoudbaarheid en ontwikkeling in de toekomst verder te garanderen.

πŸ› Bugs verholpen

Terug