janko-ferlic-sfL_QOnmy00-unsplash

Documentatie updates

Overzicht van januari. πŸŽ‰ 1 nieuwe functionaliteit, πŸ› οΈ 3 verbeteringen en πŸ› 5 bugs verholpen.

Feb 3, 2023 12:45

Iedere maand vind je hier een overzicht van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen aan Kerkwebsite. Deze Kerkwebsite updates zijn soms wat technisch en soms wat saai, maar ze zijn altijd compleet. Ook als er hele stomme fouten zijn opgelost vind je dat terug in onderstaande overzicht.

Nieuwe functionaliteiten

πŸŽ‰ Documentatie

De afgelopen weken is er veel gewerkt aan de documentatie. Er is een nette, consistente, opmaak geΓ―ntroduceerd en het grootste deel van de Beheeromgeving is afgerond.

Er zijn hierdoor deze keer geen nieuwe functionaliteiten in Kerkwebsite zelf.

De komende weken zullen de laatste grote stukken van de documentatie afgerond worden:

Daarnaast ben ik bezig met het schrijven van enkele leuke verdiepende artikelen met voorbeelden. Zoals "Hoe maak ik een leuke pagina op met Flexibele Blokken?", "Hoe zorg ik voor een mooie agenda?" en "*Hoe kom ik aan mooie afbeeldingen?*Β¨".

Verbeteringen

πŸ› οΈ Gebruikers met verborgen gegevens krijgen nu een melding bij de verborgen gegevens dat deze voor andere gebruikers verborgen zijn.

πŸ› οΈ Er zijn wat verbeteringen doorgevoerd aan de automatische tests rondom de gebruikerspolicies. Policies zijn de code die vastleggen welke gebruikers of beheerders b.v. andere gebruikers of pagina's kunnen inzien en wijzigen.

πŸ› οΈ Boyscouting: tests verbeterd, naamgeving van helper methodes verbeterd.

Bugs verholpen

πŸ› Gebruikers met verborgen gegevens kunnen deze nu zelf wel weer zien.

πŸ› Er was een lettertype beschikbaar gemaakt voor kerkwebsites waarop een licentie rust. Deze is verwijderd. Het ging hier om Magdelin waar ik zelf wel een licentie voor heb, maar die ik niet in producten mag verwerken. Deze was bij ongeluk ook beschikbaar gemaakt voor Kerkwebsites.

πŸ› Gebruikers konden hun profiel niet wijzigen in het uitzonderlijke geval dat één persoon met hetzelfde email adres bij meerdere Kerkwebsites een account had.

πŸ› Wanneer een gebruiker zelf een account aanmaakt dan moet deze door een beheerder geactiveerd worden. Inactieve gebruikers werden al wel in de ledenlijst weergegeven, hoewel dat geen kwaad kon was het wel verwarrend. Inactieve gebruikers worden niet meer in de ledenlijst weergegeven.

πŸ› Het is niet meer mogelijk om een gebruikersprofiel te bekijken voordat deze actief is.

Terug