Website statistieken en infastructuurverbeteringen

Overzicht van juli. ๐ŸŽ‰ 2 nieuwe functionaliteiten, ๐Ÿ› ๏ธ 3 verbeteringen en ๐Ÿ› geen bugs gevonden.

Aug 4, 2023 17:19

Iedere maand vind je hier een overzicht van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen aan kerkwebsite. Deze kerkwebsite updates zijn soms wat technisch en soms wat saai, maar ze zijn altijd compleet. Ook als er hele stomme fouten zijn opgelost vind je dat terug in onderstaande overzicht.

Nieuwe functionaliteiten

๐ŸŽ‰ Plausible analytics

Alle kerkwebsites beschikken nu over analytics. De statistieken kunnen gevonden worden in de beheeromgeving. In dit overzicht zie je gemakkelijk onder andere:

De analytics maken gebruik van plausible analytics. Plausible is open source en privacy vriendelijk. Er worden geen data opgestuurd die tot individuele personen herleidbaar zijn en er worden alleen geagreggeerde data opgeslagen.

Als extra veiligheid host kerkwebsite Plausible zelf. Dus er wordt geen enkele data met derde partijen gedeeld. Op deze manier is de privacy van bezoekers volledig gewaarborgd, maar is het wel mogelijk om enkele eenvoudige statistieken te tonen.

๐ŸŽ‰ Infrastructuur verbeterd

Nu kerkwebsite verder groeit en er meer meer websites gebruik maken van ons product moesten we onze infrastructuur ook verder verbeteren. Hier zijn we afgelopen tijd hard mee bezig geweest. Verder hebben we een groot deel van de services die we nog extern inkochten zelf opgezet door gebruik te maken van open source software.

Dit doen we zodat we minder afhankelijk zijn van de grillen van externe partijen en grotere controle hebben over onze eigen dienstverlening. kerkwebsite geloofd sterk in het gebruik van open source producten, daar maken we nu weer een mooie stap in.

Verbeteringen

๐Ÿ› ๏ธ PHP opcache timestamp validation vervangen door invalidatie bij deploy
๐Ÿ› ๏ธ PHP dependencies geรผpdate
๐Ÿ› ๏ธ Node dependencies geรผpdate

Bugs verholpen

๐Ÿ› Buiten is het weer slakkenseizoen maar in onze codebase zijn geen insecten gevonden.

Terug