Veelgestelde vragen

Hoe maak ik email forwarders aan? Hoe upload ik afbeeldingen? Een overzicht van enkele veelgestelde vragen.

Voor andere vragen neem contact op.

De makkelijkste manier om afbeeldingen te uploaden als onderdeel van een Artikel, Pagina of Activiteit.

Bovenaan bij het aanmaken van resources zoals een Artikel, Pagina of Activeit is het mogelijk om een Afbeelding te selecteren en deze te uploaden. De geselecteerde afbeelding zal bovenaan de pagina of activiteit getoond worden.

Het is ook mogelijk om afbeeldingen te uploaden met Flexibele Blokken. Plaats met Flexibele Blokken afbeeldingen, rechts, links of gecentreerd. Door verschillende blokken af te wisselen kunnen aansprekende pagina's gemaakt worden!

Het is ook mogelijk om afbeeldingen te uploaden tussen de tekst. Dit kan bij alle markdown velden. Om een afbeelding te uploaden in een markdown veld sleep je de afbeelding in het veeld naar de plaats waar je de afbeelding wilt tonen. Er zal automatisch markdown opmaak toegevoegd worden om de afbeelding te tonen, zoals bijvoorbeeld ![](naam van de afbeelding.jpg). Om de afbeelding te verplaatsen in de tekst moet je deze markdown opmaak verplaatsen.

De email-forwarders van je Kerkwebsite werken samen met het ledenbeheer. Op die manier weet je zeker dat email aan een forwarder naar het juiste emailadres doorgestuurd word.

Deze functionaliteit vind je in de beheeromgeving onder Groepen. Een groep bestaat uit één of meerdere leden met een emailadres. Om een forwarder aan te maken doe je het volgende;

  1. Ga naar groepen.
  2. Maak een groep aan
  3. Geef de groep een naam. Vink "Email" aan. En selecteer de gebruikers waar het emailadres naartoe moet forwarden.

De homepagina van je Kerkwebsite aan passen doe je op de eerste pagina van de beheeromgeving. Klik op "Kerkwebsite aanpassen".

Je kunt hier het logo aanpassen, de afbeelding die overal op de website terugkomt. Onder "Homepagina" kun je ook de inhoud van de homepagina aanpassen, zoals de Titel, de Intro en de Actieknoppen.

Het is belangrijk dat een ingevuld contactformulier netjes in je email inbox terecht komt. Anders zou je email van geïntereseerden kunnen missen. Om hiervoor te zorgen wordt er bij contactformulieren van Kerkwebsite gebruik gemaakt van goede email services. Spamfilters zullen niet vaak email van contactformulieren als spam markeren.

Contactformulierspam is een vorm van spam waarbij automatische programma's (bots) op het hele internet contactformulieren invullen. Spammers weten ook dat contactformulieren altijd netjes aankomen. Deze spam is erg vervelend, maar gelukkig verder ongevaarlijk.

Kerkwebsite heeft verschillende technieken om contactformulierspam tegen te gaan. Desondanks zullen er af en toe spam berichten doorheen glippen en in je inbox terecht komen. Dat is vervelend maar niet gevaarlijk.

Mochten er nu ineens, veel meer spamberichten binnenkomen. Neem dan contact op. Het zou kunnen dat we dan aanvullende maatregelen moeten nemen.

Let op. Er zijn een aantal limieten van toepassing bij het uploaden van afbeeldingen:

  • De afbeelding moet van het type jpg, png, bmp, gif, svg of webp zijn.
  • De afbeelding mag niet groter zijn dan 10MB. Is de afbeelding groter? Verklein deze dan eerst. Dit kan bijvoorbeeld via Bulk Resize Photos.
  • Er mogen in één keer niet meer dan 100 afbeeldingen geüpload worden. Dit is vooral van belang bij fotogalerijen.